UNO Day Sun

Denne artikel er allerede blevet set2601gange!

 

Årgang:   2013
Køn:  Hoppe
Opdrætter: Stutteri UNO ApS
Ejer: Stutteri UNO ApS
Beskrivelse:  UNO Day Sun er efter SRDH UNO Rosita Sun der 2012 fik sølvmedalje til Dansk Varmblod Eliteskue.
Hendes mormor er ERDH UNO Arizona.
På denne hoppestamme er flere solgt på Eliteauktion i Dansk Varmblod, en enkelt udtaget til hingstekåring i Herning og flere der går dressur.Der er på denne hoppestamme også Bundechampionatsvinderen La Perla samt et utal af auktions og dressurheste.Desuden kommer den nykårede danskejede af HP Horses Fürsten-Look efter Fürstenball ud af denne stamme.

Hendes far UNO Don Diego er efter vores dejlige Hannoveraner hoppe ERDH UNO Frederica, som også har modtaget en guldmedalje for afkom. Hun  er statspræmieret i Tyskland og RDH i Danmark.

UNO Frederica’s første afkom, Donna Frederica var dyreste hest på auktionen i Verden 2002. Donna Frederica blev med sin svenske rytter placeret som nr. 4 for 6 års heste i Falsterbo i 2005 i finalen ved de svenske dressurchampionater og er, trods sin unge alder, klar til start i S-dressurklasser i 2006.

UNO Frederica’s andet afkom RDH UNO Donna Tella fløjhoppe, har i 2005 bestået rideprøve i Hannover med karakteren 9. Hun var samme år fløjhoppe på Vilhelmsborg og blev kåret til RDH.

UNO Don Diego Præmiehingst er UNO Frederica’s tredje afkom. Han blev i 2006 kåret i Herning hvor han var præmiehingst, senere samme år blev han materialprøve vinder. Han blev i 2007 vinder af Åge Ravns Vandrepokal som bedst dansk opdrættet dressurhingst og modtog desuden en sølvmedalje.

Fjerde afkom efter UNO Frederica, UNO Donna Unique, blev udtaget til føl finale på Vilhelmsborg i 2004, hvor hun opnåede karaktererne: 8-9-8-10-10-9.
I 2007 blev hun kåret med guldmedalje og blev samtidig årets hoppe.

UNO Don Diablo blev også præmiehingst i Herning. Han døde desværre i en alt for ung alder. Trods det nåede han at blive far til flere RDH og medalje hopper. En af medalje hopperne er UNO Double Cream

UNO Frederica’s mor er bedstemor til Hannoveraner hingsten Welser, der med et dressurindex på 149 er blandt top 5 i Tyskland.

UNO Don Diego’s far er top hingsten Dressage Royal. Dressage Royal har “blåt” dressurblod i årerne med dressur producenterne Donnerhall som far og Rubinstein som morfar.

Uno Don Diego blev i 2006 præmiehingst og materialprøve vinder i dressur.

Hingstekåring 2007
Uno Don Diego blev kåret med følgende karakterer:
9989 87 788 9 og beskrivelse: Dressurbetonet, stor og storrammet, elegant hingst af fremragende type. Udtryksfuldt hoved. Passende lang, velformet og velansat hals. Lang, skrå skulder. Lang, velmarkeret manke. Smidig overlinie. Velformet, middel langt, muskuløst kryds. Lemmerne jævnt føre og tørre, korte lår og indkneben under has. Velformede hove.
Bevægelsen god i skridt. Særdeles god i trav og galop.

Tildelt opdrætter medalje i sølv. Modtager af Aage Ravns vandrepokal for bedste danskavlede dressurhingst.

Uno Don Diego blev vinder af kvalifikationen til Dansk Sports- og Avlschampionat i dressur for 4 års heste.
Han vandt med karaktererne: Trav 8,6 – skridt 9 – galop 9 – ridelighed 9,2 – samlet indtryk 9,2. RESULTAT 9,0

Præmiehingst UNO Don Diego
UNO Don Diego
Dressage Royal Donnerhall
Farfars mor
ERDH UNO Frederica
m. guld for afkom
Falkland
Tausendschön
SRDH UNO Rosita SUN
Blue Hors Rosoff Blue Hors Romanov
Miss Evergreen X
ERDH UNO Arizona Airport
Wella